Postupak

 

Deo cevi koji se čisti se izoluje od ostatka vodovodne mreže. Na osnovu parametara mreže, deo za čišćenje se kontrolisano snabdeva vazduhom (hlađen – bez ulja – sterilan) preko hidranta, kompjuterski kontrolisanim uređajem za obradu vazduha sistema LW87.

Istovremeno, voda se dovodi blagim otvaranjem kliznog ventila na početku linije. Mešavina vazduha i vode dostiže veoma velike brzine strujanja. Fenomen kavitacije koji se pojavljuje izaziva efekat mlaza koji turbulencijom postiže odstranjivanje naslaga sa zidova cevi.

Proces se dešava pod ravnomernim pritiskom (bez skokova pritiska), pri čemu se uvek koristi niži pritisak od nominalnog radnog pritiska.

Ispiranje cevi se vrši preko hidranta i odvoda; u slučaju kada se ispiraju krajevi cevi mešavinom vazduha i vode, ispiranje se vrši preko kućnog priključka.

Zaštita vodovodnih instalacija

LW87 sistem za ubrizgavanje vazduha i vode ne vrši nikakav dodatni pritisak na vodovodnu mrežu, tako da ne postoji opasnost od mehaničkog pucanja cevi. U najnovijoj generaciji, novorazvijeni režim rada „Runtime“ nudi izbor različitih ciklusa čišćenja, u skladu sa materijalom, prečnikom i dužinom cevi.

 

Pre čišćenja

Posle čišćenja

 

Top